Királyválasztó
  Főoldal
  Versenyzőknek
  Nevezések
  Nézőknek
  Történet
  Fotó / Videó
  Térkép
  Környezetvédelem
  Kapcsolat
  English version

Környezetvédelem

Bármennyire szeretjük a motorozást és a benzingőzt, elkötelezett hívei vagyunk a környezetvédelemnek. Hisszük azt, hogy óvnunk és védenünk kell a zöld területeket, éppen ezért a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően, szervezett keretek között bonyolítjuk le a XXXVI. Királyválasztó versenyt.

Verseny alatti hulladékgyűjtés
Különös figyelmet fordítunk az esemény alatti hulladékgyűjtésre is. Elegendő számú szemeteszsákkal készülünk a nézői pontokon, és a versenyzőknek is biztosítunk hulladékgyűjtő zsákot.
Kérünk minden versenyzőt, hogy a MAMS vonatkozó környezetvédelmi szabályait maximálisan tartsa be. (Minden versenyző köteles egy min. 2x1m-es geotextíliát, ponyvát, vagy egyéb folyadék-felfogó takaróeszközt biztosítani, amelyet szerelés, ill. tankolás közben a versenymotor alá kell elhelyezni a talaj szennyeződésének megakadályozására. Ezen kívül minden versenyző köteles a tevékenysége során keletkező hulladékot összegyűjteni és elszállítani.)

Motorozási tilalom
A Királyválasztó kijelölt nyomvonalán kizárólag a verseny napján, a futamok keretében lehet motorozni. Szigorúan TILOS a verseny előtt és után használni a versenyre kijelölt útvonalat, csak a Rendező által kijelölt segítők járhatnak a pályán.
A versenyt megelőzően a pálya egyes részein térítés ellenében lehet edzeni az MX Track feltételrendszere alapján

Melegítő pálya
A futamokat megelőzően a versenyzők csak a kijelölt melegítőkörön motorozhatnak. Az ezt megszegők rajtengedélye megvonható, hasonlóan a depóban 10 km/h-nál gyorsabban, illetve veszélyesen motorozóktól is.

Veszélyes anyagok kezelése
Olajcsere, egyéb veszélyes hulladék képződésével járó javítás esetén kérjük vegyétek igénybe veszélyeshulladék-gyűjtőnket.

Tűzvédelem
A versenypálya részét képező 'külső depóban' tilos dohányozni.
A depóban a versenymotorok 2 méteres körzetében szintén tiltott a dohányzás.
Tankolni csak leállított motorral lehet.

Királyválasztó a Facebook-on:

(C) Chronomoto Kft. (2012-2021)  -  Minden jog fenntartva!  -  Kapcsolat: verseny@kiralyvalaszto.hu